CONTACTLENZEN

Als vooruitstrevende opticien nam Scherpesteen meteen contactlenzen op in zijn assortiment. Sindsdien maakten we vanop de eerste rij een enorme evolutie door op het vlak van materialen en nieuwe technologieën, wat onze kennis en ervaring alleen maar vergrootte.

Die expertise delen we graag met jou. Zodat je met een scherp en helder zicht, comfortabel door het leven kunt blijven gaan. 

Zijn contactlenzen
iets voor jou ?

Als je even bij ons langsloopt kunnen we je dat heel snel zeggen. We meten je ogen en bespreken samen of lenzen dragen iets voor jou is. En zo ja, welk type voor jouw ogen geschikt is.

Twijfel je dan nog, begeleiden we je graag met een kennismakingsprogramma op maat. Daarin kan je op je eigen tempo wennen aan het inbrengen, dragen en weer uitnemen van contactlenzen.

 _____________


WELKE SOORTEN CONTACTLENZEN ZIJN ER ?

contactlenzen

Daglenzen

Daglenzen hebben tal van voordelen. Naast het uitzonderlijke comfort (ze zijn altijd nieuw) vragen ze geen onderhoud. Je draagt ze nu eenmaal maar één dag. Daardoor zijn het meteen ook de meest hygiënische lenzen. 

Hoelang je daglenzen kan dragen, hangt af van de kwaliteit. De beste merken kan je zonder problemen tot 16 uur inhouden.

Daglenzen zijn tenslotte ook heel flexibel, je kan ze zowel dagelijks als sporadisch dragen.

Scherpesteen heeft de meeste dioptrieën altijd op voorraad

Waarom voor daglenzen kiezen?

   • Heb je gevoelige of droge ogen en wil je lenzen dragen? Kies dan voor daglenzen. Hun specifieke samenstelling geeft ze het comfort dat jouw ogen nodig hebben. 
   • Ben je op zoek naar maximale hygiëne zonder onderhoud? Ook dan zijn daglenzen jouw ding. Omdat je deze wegwerplenzen nooit langer dan een dag indoet, is de kans op vervuiling en eiwitophoping minimaal. En onderhoud bijgevolg overbodig. Net als lenzenvloeistof.
   • Wissel je lenzen graag af met een bril? Bij het sporten bijvoorbeeld. Of op vakantie. Dan zijn wegwerp daglenzen zeker een optie. 

Hoeveel kosten daglenzen? 

   • Daglenzen heb je in verschillende kwaliteiten en prijscategorieën. Maar als professionele opticien bieden wij je uiteraard alleen die lenzen aan die aan onze hoge kwaliteitseisen voldoen. Die kan je met een gerust hart bestellen in onze webshop
   • Twijfel je of daglenzen iets voor jou zijn?
    Maak dan nu een afspraak met een van onze consulenten.

contactlenzen

Weeklenzen

In tegenstelling tot wat hun naam doet vermoeden, kan je weeklenzen gerust twee weken dragen. Daarbij is het wel belangrijk om ze goed te onderhouden met een geschikte lenzenvloeistof. Het vuil dat in je ogen komt, hecht zich namelijk aan het oppervlak van je lenzen, waardoor je zicht wazig kan worden. 

De voordelen van weeklenzen:

   • Draag je vaak contactlenzen, zijn weeklenzen zeker iets voor jou. Als je vaak wisselt tussen bril en lenzen, ben je wellicht beter af met daglenzen.
   • Aangezien je weeklenzen per definitie minder lang gebruikt dan maandlenzen, is de kans op afzetting van eiwit of vuil kleiner. Hygiënisch gezien is dat een voordeel.

Hoeveel kosten weeklenzen? 

   • Omdat je weeklenzen langer kan dragen dan een week, krijg je altijd veel waar voor je geld. Als professionele opticien bieden wij je bovendien alleen lenzen aan die aan onze hoge kwaliteitseisen voldoen, waardoor je nog extra voordeel doet. 
   • Twijfel je of weeklenzen iets voor jou zijn?
    Maak dan nu een afspraak met een van onze contactlensspecialisten.

contactlenzen

Maandlenzen

Maandlenzen zijn beschikbaar in de meeste correcties, waaronder zelfs torische (astigmatisme) en multifocale (dubbelzicht) lenzen. 

Ten opzichte van daglenzen zijn ze in ieder geval voordelig. In combinatie met het feit dat ze bovendien heel makkelijk zijn in onderhoud, is ongetwijfeld de reden van hun populariteit. 

De voordelen van maandlenzen:

 • Als je iedere dag lenzen draagt, komen maandlenzen veel voordeliger uit dan dag- of weeklenzen.
 • De prijs-kwaliteitsverhouding ligt bij maandlenzen gemiddeld hoger dan bij andere types contactlenzen.
 • Maandlenzen zijn ook verkrijgbaar in verschillende kleuren die de natuurlijke kleur van je ogen wijzigen.

Hoeveel kosten maandlenzen?

 • Maandlenzen hebben gemiddeld een heel goede prijs-kwaliteitsverhouding. En als professionele opticien bieden wij je uiteraard alleen die lenzen aan die aan onze hoge kwaliteitseisen voldoen. Die kan je met een gerust hart bestellen in onze webshop
 • Twijfel je of maandlenzen iets voor jou zijn?
  Maak dan nu een afspraak met een van onze consulenten.

  _____________________

  GRATIS PROFESSIONELE OOGMETING

  maak nu een afspraak, dan zie je snel weer even helder als voorheen.


  Je hebt maar één paar ogen, dus je kan er maar beter zorgzaam mee omgaan. En dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, laat staan veel inspanning te vragen.

  Begin gewoon eens met een gratis oogmeting. Daar kan je per definitie alleen maar beter van worden. Want zelfs als ze nog perfect in orde zijn, ga je gegarandeerd weer iets opgewekter naar huis.

  Maak nu een afspraak voor een gratis professionele oogmeting in onze winkel in Hasselt of Genk.

  OF BEL  -  011 22 22 57  -  089 36 40 87